Китайски сладкиш

15/09/2011
"Да не повярва човек, китайците какви вкусни сладкиши можели да правят!"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 111
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.

Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете да редите пласт ориз, пласт плодове и т.н., като завършвате с плодове, които трябва добре да притиснете.

Поръсете с малко захар. Сложете сладкиша да се пече на водна баня 30 минути. По желание може да го обърнете, след като изстине.

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар