Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Пържен октопод с червено вино и копър

Пържен октопод с червено вино и копър

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Пържен октопод с червено вино и копър2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 2 бр. грудки
  • домати - 2 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • люти чушки - 1 ч.л. сухи
  • октопод - 680 г
  • червено вино - 160 мл
  • магданоз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявате предварително фурната на 200 градуса. Зехтинът се загрява в голям тиган и се добавят лука и чесъна. Разбърквайте докато лукът омекне.

Прибавяте копъра и отново бъркате за около 5 минути. Прибавете доматите, дафиновия лист и лютите чушки. Готвите около 10 минути, като разбърквате от време на време.

Към тази смес добавяте октопода и виното и слагате в покрита тавичка. Печете за около 45 минути, след което махате капака и печете още 40 минути или докато октоподът е мек и златист.

Нарежете октопода на малки парчета, подправете на вкус и го поръсете с магданоза. Може да поднесете с препечени хлебчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: