Картофи с кисело зеле и индийско орехче

Марина НордМарина НордНовак1219
26/06/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо396
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 400 г
  • картофи - 4 бр.
  • бульон - 800 мл (от кубче)
  • масло - 125 г
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват и се сваряват в бульона. Зелето се нарязва и се задушава в маслото.

Изважда се с решетъчна лъжица и се слага при картофите. В мазнината се запържват червеният пипер и брашното и се добавят към картофите и зелето.

Оставя се ястието да ври и се добавят дафиновият лист, черният пипер, индийското орехче и солта.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар