Начин на приготвяне
Първо, измиваме и нарязваме телешкото месо на тънки ленти. След което го поставяме в купа заедно с подправките, зехтина и малко лимон.
Лука нарязваме на полумесеци, а чушките - на тънки ленти. Добавяме и тях към купата с месото.
Разбъркваме добре и оставяме на хладно да престои така поне час. След което прехвърляме маринованото месо и зеленчуци в тава, покрита с пергаментова хартия.
Слагаме вода до нивото на зеленчуците и покриваме с алуминиево фолио.
Печем във фурна на 170 °C до омекване на месото (час, час и половина).
Накрая добавяме чедъра, разбъркваме до пълното му разтапяне и разпределяме готовото месо в две затоплени тортили за завършех на нашите фахитас.
Гуакамолето приготвяме, като пасираме всичко в чопър до хомогенна смес.
Фахитас с телешко и чедър е готово.
Поднасяме топло! Да Ви е сладко!