Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Фахитас»Фахитас с телешко и чедър

Фахитас с телешко и чедър

EvgeniaEvgenia
Новак
421611k
Фахитас с телешко и чедър
Снимка: Evgenia
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • телешко месо - 400 г
  • чедър - 4 листа
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • лук - 1 бр., червен
  • лимони - 1/2 бр.
  • черен пипер
  • кимион
  • пушен червен пипер
  • магданоз
  • сол
  • кориандър
  • риган
  • чесън на прах
  • лют пипер
  • зехтин
  • тортили - 2 бр.
  • Гуакамоле
  • авокадо - 1 бр.
  • лимони
  • доматена паста - 1 с.л.
  • лук - 1/2 бр., червен
  • зехтин
  • сол
  • лют пипер
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме и нарязваме телешкото месо на тънки ленти. След което го поставяме в купа заедно с подправките, зехтина и малко лимон.

Лука нарязваме на полумесеци, а чушките - на тънки ленти. Добавяме и тях към купата с месото.

Разбъркваме добре и оставяме на хладно да престои така поне час. След което прехвърляме маринованото месо и зеленчуци в тава, покрита с пергаментова хартия.

Слагаме вода до нивото на зеленчуците и покриваме с алуминиево фолио.

Печем във фурна на 170 °C до омекване на месото (час, час и половина).

Накрая добавяме чедъра, разбъркваме до пълното му разтапяне и разпределяме готовото месо в две затоплени тортили за завършех на нашите фахитас.

Гуакамолето приготвяме, като пасираме всичко в чопър до хомогенна смес.

Фахитас с телешко и чедър е готово.

Поднасяме топло! Да Ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: