Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Фахитас»Класически пилешки фахитас

Класически пилешки фахитас

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Класически пилешки фахитас
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • тортили - 360 грама пшенични или царевични
  • лук - 1 глава
  • пилешко филе - 500 грама
  • сушени домати - 120 г
  • царевица - 120 грама от консерва
  • магданоз - 3 с.л. наситнен
  • бяло вино - 70 мл
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 к.л. на прах
  • целина - 1 к.л. на прах
  • чесън - 1 /2 к.л. на прах
  • лют пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 70 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на лентички пилешкото филе, лука наситнете, а сушените домат нарежете на едри парчета.

Загрейте зехтина и изпържете до златисто лука. Прибавете пилешкото месото и гответе до неговото побеляване.

След това налейте виното и гответе 2-3 минути. Овкусете със сол и захар, прибавете всички изброени сухи подправки. Бъркайте няколко минути - виното трябва да се изпари и месото да остане на мазнина.

След това свалете пилето от котлона и добавете сушените домати, царевицата от консерва и пресния магданоз.

Стоплете от двете страни тортила питките в сух тиган. Прехвърлете месото със зеленчуците в подходящо плато и поднесете с топлите тортили.

Консумирайте фахитасите, като завивате питките и вземате от плънката. За по-голяма автентчиност, може да ги комбинирате с мариновани люти чушки халапеньос, мексикански сос или гуакамоле.

Класическите пилешки фахитас са чудни!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: