Начин на приготвяне
Нарежете на лентички пилешкото филе, лука наситнете, а сушените домат нарежете на едри парчета.
Загрейте зехтина и изпържете до златисто лука. Прибавете пилешкото месото и гответе до неговото побеляване.
След това налейте виното и гответе 2-3 минути. Овкусете със сол и захар, прибавете всички изброени сухи подправки. Бъркайте няколко минути - виното трябва да се изпари и месото да остане на мазнина.
След това свалете пилето от котлона и добавете сушените домати, царевицата от консерва и пресния магданоз.
Стоплете от двете страни тортила питките в сух тиган. Прехвърлете месото със зеленчуците в подходящо плато и поднесете с топлите тортили.
Консумирайте фахитасите, като завивате питките и вземате от плънката. За по-голяма автентчиност, може да ги комбинирате с мариновани люти чушки халапеньос, мексикански сос или гуакамоле.
Класическите пилешки фахитас са чудни!