Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Рапани с топено сирене и лук

Рапани с топено сирене и лук

Tencho TenchevTencho Tenchev
Новак
16
Рапани с топено сирене и лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Мечтаем за лятото с тези рапани с топено сирене и лук"

Необходими продукти

  • рапани - 1 кг ядки
  • масло - 200 грама
  • лук - 1 кг
  • топено сирене - 100 грама
  • телешки бульон - 1 кубче
  • черен пипер
  • куркума
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер
  • олио - 1 с.л.
  • девесил
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на тънко ядката от рапаните - шайбички с дебелина 2-3 м.

Сварете ги в херметична тенджера за 30-тина минути.

През това време наситнете лука и го задушете в малко загрято олио до омекване.

Прибавете маслото и рапаните, запържете до изпаряване на течността.

Добавете бульона и подправките, разбъркайте хубаво.

Когато ястието остане на мазнина, добавете топеното сирене.

Сервирайте мезето топло с напитка по избор.

Рапаните с топено сирене и лук са готови.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: