Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Полента на грил тиган

Полента на грил тиган

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Полента на грил тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
8
"Интересно предложение за полента на грил тиган"

Необходими продукти

  • за полентата
  • царевично брашно - 8 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1 л
  • за гарниране
  • бурата
  • прошуто - слайсове
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете вода в тенджера. Добавете царевичното брашно, сол и оставете да заври.

Разбъркайте полентата, оставете около половин час.

Сипете в тава и оставете за няколко часа да стегне. Нарежете готовия качамак на парчета.

Изпечете ги на грил тиган за няколко минути и сложете в чиния.

Сервирайте полентата на грил тиган с бурата и прошуто, поръсена със сусам.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: