Гъбена салата

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3122k
Гъбена салата1 / 2
03/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене5 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Пикантна гъбена салата, към която трябва да приготвите много и хубаво вино"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите и ги нарязваме на филийки. Поставяме ги в тенджера с вода и сока от 1 лимон. Оставяме да заври. Вари ме около 5 минути. Отцеждаме гъбите и ги изсипваме в платнена кърпа. Подсушаваме и ги сипваме в салатена чиния.

В отделен съд смесваме сол, пипер, зехтин, сока от 1 лимон и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме много добре и заливаме салатата. Чесъна нарязваме на тънки филийки и поставяме върху гъбите.

Преди да поднесем, оставяме салатата на хладно място за около 2 - 3 часа.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: