Пита с ябълки и орехи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
286
27
241
23/12/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 415
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява. Добавя се брашното и водата и се омесва тесто. Разделя се на две и се разточват две кори, големи колкото тавата, в която ще се пече питата.

Тавата се намазва с масло и се слага едната кора. Ябълките се настъргват на едро ренде и се смесват със захарта, ореховите ядки и канелата.

Тази смес се разпределя равномерно по цялата кора и се захлупва с другата. Краищата се притискат, за да не излиза плънката. Пече се на умерена фурна.

Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

За вас вече няма да има граници в сладкарството, защото комплектът от сладкарски инструменти за моделиране ще ви позволи да направите каквито желаете форми и декорации. Имате цели 12 части, от които да се вдъхновите.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар