Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Хайдушка кавърма с пилешко и зеленчуци

Хайдушка кавърма с пилешко и зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Хайдушка кавърма с пилешко и зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"На това казваме ние вкусна кавърма"

Необходими продукти

  • гъби - 200 грама
  • пилешки гърди - 500 грама
  • лук - 2 средни глави
  • домати - 250 грама (наситнени)
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 зелени
  • люти чушки - 2 бр.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди и ги запържете в загрято олио.

Извадете месото и в същата мазнина задушете наситнените лук и праз. След като омекнат добавете нарязаните гъби и моркови.

Задушавайте до готовност. Добавете доматите и овкусете с подправките.

Сипете зеленчуците в две гювечета, добавете месото и по 1 люта чушка. Сложете капачетата и печете кавърмата до готовност.

Хайдушката кавърма с пилешко и зеленчуци е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: