Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко със зелен лук на фурна

Агнешко със зелен лук на фурна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Агнешко със зелен лук на фурна
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 и 1/2 кг
  • зелен лук - 2 връзки
  • бял пипер - щипка на прах
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на порции и го овкусете със сол, джоджен, червен пипер и олио.

Оставете го за около 20 минути настрана.

Нарежете лука на ситно и го сложете в голяма тава с малко олио - поръсете го със сол, бял пипер и червен пипер.

Добавете отгоре месото и сипете малко вода.

Покрийте тава с алуминиево фолио и я сложете на 200 градуса.

Малко преди готовност махнете фолиото от печеното агнешко и го оставете да хване златиста коричка.

Агнешкото със зелен лук на фурна е много вкусно.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: