Начин на приготвяне
Измийте, почистете и нарежете на дребно всички зеленчуци. Сложете в дълбока и голяма тенджера. Залейте с маринатата, приготвена от посочените продукти.
Оставете съда за денонощие на студено, разбъркайте периодично. Отцедете и напълнете зеленчуците в буркани.
Кипнете маринатата за царската туршия на котлона, щом изстине, полейте зеленчуците.
Преди това във всеки буркан се поставят и по 3 стрити аспирина.
Вкусната туршия не се вари, съхранява се на студено.
Може да приготвите и по-малко количество от класическата царска туршия с аспирин.
За 1 кг зеленчуци ви трябват 1 ч.л. олио, 100 мл оцет, 30 г сол, 50 г захар, 200 мл вода.
Коментари