Шипково вино

Диана АндроваДиана Андрова
Чирак
281153331
Шипково вино
Снимка: Диана Андрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
10
"Наздраве на всички, които пият сега от това шипково вино!"

Необходими продукти

  • шипки - 250 грама
  • захар - 250 грама
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • вода - 3 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам хубаво шипките и ги подсушавам добре. Слагам ги в плик, който завивам с кърпа.

Приготвям си дървен чук и начуквам добре шипките, друг вариант е да ги нарежете с нож, но на мен ми се вижда по-трудно.

Важно е всички шипки да бъдат нарязани или начукани, за да бъде изпълнена рецептата както трябва.

След което взимам една 3-литрова стъклена дамаджана и в нея слагам вече готовите шипки, описаното количество захар и лимонтузуто.

Заливам с водата и след това разклащам съда, в който го приготвям (за по-големи количества ползвам малко бидонче, също така може да ползвате и пластмасови шишета - при тях разклащането на домашното вино се извършва по-добре).

Поставям капачката и оставям в топла стая. В следващите 6 дни претакам и отпивам от него.

Ако вече ви харесва на вкус, може да започнете да го консумирате.

Шипковото вино е готово.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: