Моята шоколадова Фантазия

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Моята шоколадова Фантазия
Снимка: Геновева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Трудно споделяме тази шоколадова Фантазия, защото ни е много, много любима - искаме я само за себе си"

Необходими продукти

  • бишкоти - 100 г
  • вафлени кори - 5 бр.
  • крем оле - 1 бр. шоколад
  • прясно мляко - 600 мл
  • ром - 1 капачка
  • орехи - 100 г смлени
  • течен шоколад - 4 с.л.
  • масло - 50 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • бял шоколад - за поръсване
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме крема Оле, като в 400 мл студено прясно мляко разбием за 3 минути на бърза скорост с миксера.

След това в друга дълбока купа разбиваме сладкарската сметана с 2 с.л. пудра захар до получаването на гъста смес.

Смесваме шоколадовия крем, сметана и смлени орехи, като оставяме орехи за поръска отгоре на тортата и разбъркваме с шпатула до хомогенизиране.

Оставяме 50 мл прясно мляко за приготвянето на глазурата накрая. А останалото прясно мляко смесваме с 1 капачка ром и потапяме бишкотите и ги редим за първи ред на нашата кръгла тава с махащо се дъно. Отгоре сипваме от шоколадовия крем.

Върху крема поставяме 1 от вафлените кори. Отгоре сипваме крем. И така повтаряме като върху последната кора поставяме 3 с.л. от крема само в краищата.

Поставяме тортата в хладилник за няколко часа да стегне.

След това приготвяме шоколадовата глазура, като към 50 мл прясно мляко добавим 50 г краве масло и го сгорещим, към тях добавяме няколко лъжици от течния шоколад и почваме да бъркаме енергично до получаването на еднородна смес.

Оставяме я да изстине и стегне малко и я сипваме в средата на тортата, като я разстиламе, така че да покрие вафлената кора.

Връщаме в хладилника да стегне. Накрая украсяваме шоколадовата торта със смлени орехи, бял шоколад и други украси по желание.

Моята шоколадова Фантазия е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: