Начин на приготвяне
Приготвяме крема Оле, като в 400 мл студено прясно мляко разбием за 3 минути на бърза скорост с миксера.
След това в друга дълбока купа разбиваме сладкарската сметана с 2 с.л. пудра захар до получаването на гъста смес.
Смесваме шоколадовия крем, сметана и смлени орехи, като оставяме орехи за поръска отгоре на тортата и разбъркваме с шпатула до хомогенизиране.
Оставяме 50 мл прясно мляко за приготвянето на глазурата накрая. А останалото прясно мляко смесваме с 1 капачка ром и потапяме бишкотите и ги редим за първи ред на нашата кръгла тава с махащо се дъно. Отгоре сипваме от шоколадовия крем.
Върху крема поставяме 1 от вафлените кори. Отгоре сипваме крем. И така повтаряме като върху последната кора поставяме 3 с.л. от крема само в краищата.
Поставяме тортата в хладилник за няколко часа да стегне.
След това приготвяме шоколадовата глазура, като към 50 мл прясно мляко добавим 50 г краве масло и го сгорещим, към тях добавяме няколко лъжици от течния шоколад и почваме да бъркаме енергично до получаването на еднородна смес.
Оставяме я да изстине и стегне малко и я сипваме в средата на тортата, като я разстиламе, така че да покрие вафлената кора.
Връщаме в хладилника да стегне. Накрая украсяваме шоколадовата торта със смлени орехи, бял шоколад и други украси по желание.
Моята шоколадова Фантазия е готова.