ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Летен тарт с праскови и крем

Летен тарт с праскови и крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1253992k121
29/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Не само през лятото може да си хапвате този тарт с праскови и крем"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • захар - 100 грама
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 250 грама
  • яйца - 1 брой
  • масло - 100 грама
  • сол - щипка
  • лимонова кора
  • за крема
  • захар - 50 грама
  • течна сметана - 200 мл
  • яйца - 2 броя
  • ванилия - 1 брой (0.2 г)
  • мента - 1 клонка
  • и още
  • мента - прясна
  • праскови - 3 броя
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с щипка сол в купа. Добавете лъжичка бакпулвер, захарта, яйцето и маслото, което сте нарязали на малки парченца.

Ароматизирайте сместа с лимоновата кора и замесете меко маслено тесто. Покрийте го с фолио за свежо съхранение и приберете да стегне в хладилник за час.

Пригответе крема. Загрейте сметаната с една клонка прясна мента, като внимавате да не кипва. Свалете от котлона и махнете ментата.

Разбийте яйцата със захарта и ванилията. Прибавете към сметаната и разбъркайте.

Върху парче хартия разточете тестото. Прехвърлете го внимателно в тава (18х28 см) и направете висок борд.

Надупчете леко дъното и наредете прасковите. Излейте вътре сметановия крем.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Изпечете тарта до готовност - около 50 минути. Охладете и поръсете готовия сладкиш с пудра захар, украсете с мента и поднесете.

Летният тарт с праскови и крем е готов.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: