Пиле Фахитас

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пиле Фахитас
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Всички усилия си заслужават за това пиле Фахитас"

Необходими продукти

  • За пикантното пиле
  • чушки - 2 зелени + 2 червени
  • пилешки гърди - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1 с.л.
  • чили сос - на вкус (или чили на прах)
  • черен пипер - 1 щипка
  • лют червен пипер
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • соев сос - 2 с.л.
  • сос барбекю - 3 с.л.
  • зехтин - 100 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • За питките
  • вода - 125 мл (леко затоплена)
  • брашно - 250 грама +малко за доизмесване
  • бакпулвер - 2 грама
  • зехтин - 50 мл
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките на ленти, а лука наситнете.

Пилешките гърди нарежете на малки кубчета.

Запържете лука с малко сол на умерен огън. Добавете чушките и когато и те поомекнат, прибавете пилешкото филе.

Гответе 2-3 минути и овкусете с двата вида пипер, сол, лимонов сок, чили, кимион и соевия сос.

Разбъркайте и накрая добавете барбекю соса и захарта. Разбъркайте добре и след няколко минути свалете от огъня.

Смесете всички посочени продукти за питките, замесете еластично тесто. Разделете го на 12 равни топки. Всяка една разточете на тънка питка. Изпечете ги в сгорещен тиган, който леко сте намазнили.

Напълнете тортилите със сместа и ги завийте. Поднесете фахитасите топли.

Пилето Фахитас е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: