Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Хрупкави панирани карфиолчета

Хрупкави панирани карфиолчета

Хрупкави панирани карфиолчета
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако нямате друго мезенце вкъщи, този паниран карфиол ще свърши страхотна работа"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • карфиол - 800 грама (розички
  • олио - 200 мл за пържене
  • брашно - 0.5 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте розичките карфиол във вряща подсолена вода. След 7 минути ги извадете и отцедете много добре.

Разбийте яйцата заедно с бршаното и щипка сол.

Сипете олиото в тиган и го сгорещете.

Оваляйте розичките в панировката и ги изпържете до хубав златист цвят.

Отцедете панирания карфиол върху кухненска хартия.

Хрупкавите панирани карфиолчета са чудни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: