Тиква с вино

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Тиква с вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • тиква - 1 малка, изчистена от семките, и на тънки филийки нарязана
  • зехтин - 2 с.л.
  • розмарин - 1 с.л. + малко за украса
  • масло - 6 с.л.
  • лук - 2 глави, обелени
  • бяло вино - 1/2 чаша (125 мл)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бисквити - 2 бр. солени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се загрява фурната на 200 градуса. Тавата се постила с восъчна хартия, покрива се с приготвената вече тиква и се поръсва със зехтин.

В малка тенджера се разтопява маслото на средно умерен огън. Добавя се и лукът, който се запържва около 5 мин. Изсипват се и виното и захарта и се държи на котлона още около 5 - 10 мин.

Тиквата се подрежда в чиния за сервиране и се добавят лукът, солта и черният пипер. Поръсва се с натрошените бисквити и розмарина за украса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: