Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Хайвер от патладжан с чесън

Хайвер от патладжан с чесън

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Хайвер от патладжан с чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Хайвер с патладжан и чесън, който се хапва с поне няколко препечени филийки"

Необходими продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • сирене - 100 г, натрошено
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава поставяме фолио, омасляваме го и подреждаме патладжаните за печене в нея

С вилицата пробождаме всеки един от тях и поставяме във фурната да се пекат.

Изпечените патладжани обелваме и нарязваме на ситно, като ги слагаме в купа.

Прибавяме натрошеното сирене и нарязаното на дребни парчета яйце.

Счукваме си чесъна смесваме с киселото мляко, солта и олиото и прехвърляме при патладжаните .

Разбъркваме добре и сервираме разядката от патладжан в чиния или купичка.

Поднасяме печен хляб или домашни пърленки към хайвера от патладжан с чесън.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: