Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пресни картофи по италиански

Пресни картофи по италиански

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Пресни картофи по италиански
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Най-вкусните картофки по италиански, които някога ще опитате"

Необходими продукти

  • провансалски микс - 2 ч.л. (салвия, мащерка, риган, майорана, розмарин)
  • чесън - 2 скилидки
  • пресни картофи - 500 грама, дребни
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • пармезан - 4 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • розмарин - ½ ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пресните картофки.

Използвайте тиган с метална дръжка.

Загрейте 2 лъжици от маслото със зехтина и прибавете всички подправки, за да се ароматизира олиото - сол, целите чеснови скилидки, микса подправки, червения пипер и солта.

Запържете за кратко картофите. Махнете чесъна и добавете още розмарин, риган и масло. Разбъркайте и поръсете с пармезана.

Загрейте фурната на 200 градуса и пъхнете тигана с картофките. Печете картофите до получаване на апетитна коричка.

Сервирайте топли.

Пресните картофи по италиански са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: