Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто с босилек, мента и копър

Песто с босилек, мента и копър

ЗориЗори
Новак
1715465k
Песто с босилек, мента и копър4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Ако обичате салата Капрезе, с това песто ще я заобичате още повече"

Необходими продукти

  • босилек - 25 грама (пресен)
  • шамфъстък - 1 с.л.
  • моцарела - 60 грама
  • сушени червени боровинки - 2 с.л.
  • копър - 1 малка връзка (25 г)
  • мента - 25 грама прясна
  • сурови бадеми - 1 с.л.
  • чесън - 1 малка скилидка
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • франзела - 1 брой
  • чери домати - няколко
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко запечете бадемите на сух тиган за няколко минути.

Измийте ментата, копъра и босилека, подсушете ги.

Накъсайте в купа зелените подправки, като премахнете дръжките им.

Прибавете нарязаната моцарела, начукания шамфъстък и бадеми, сушените боровинки, чесъна, лимоновия сок. Добавете още малко зехтин, сол и черен пипер.

Пасирайте за около минути, като сместа не бива да става на каша. Ако е необходимо, овксуете с още черен пипер, зехтин и сол.

Нарежете франзелата и запечете филийките.

Намажете ги с пестото и поднесете, като гарнирате с чери домати и свежи листа босилек, копър и мента.

Пестото с босилек, мента и копър е много вкусно.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: