Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги нарежете на едри кубчета.
Сложете ги в тенджера с вода и сипете към тях универсалните подправки и 3 с.л. олио.
Оставете ги да се варят.
Нарежете моркова на ленти с белачка за картофи и ги бланширайте за няколко минути.
Намачкайте с вилица сварените картофи и ги смесете с яйцата, копъра и черния пипер.
Разбъркайте сместа и я разделете на две части.
Изсипете една част върху намазнено парче прозрачно фолио.
Отгоре наредете парчетата шунка, сложете още малко картофена смес, добавете морковените ленти, поръсете с царевицата и най-отгоре разстелете останалите картофи.
Завийте на руло и го прехвърлете в правоъгълна тава върху хартия за печене.
Намажете соленото руло с малко зехтин, поръсете го с червен пипер и го сложете да се пече за около 15 минути.
Извадете го след това, поръсете го с настърган кашкавал, наредете отгоре аспержите и каперсите и отново поръсете с кашкавал.
Върнете го във фурната за още 15 минути.
Насладете се на това леко картофено руло.