Начин на приготвяне
Измийте добре ориза. Сипете 2 с.л. масло в дълбок тиган и запържете накълцаните чесън и лук. После сипете виното.
Щом течността изври, добавете 1 ч.ч. вода. Сипете ориза. Когато се изпари, добавете още по 1 ч.ч. вода на два пъти. Посолете и овкусете с черен пипер. Сипете и другото масло.
След като оризът се охлади, нарежете моцарелата. Оформете оризови кюфтенца и добавете парченце моцарела в тях.
В три купички сипете галетата, брашното и яйцата.
Оваляйте вегетарианските кюфтенца първо в брашно, после в яйца и после в галета. Наредете в тава с хартия за печене.
Печете италианските оризови кюфтенца с моцарела за 20 мин. на 180 градуса или до златисто.