Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Поширани круши»Поширани круши с червено вино

Поширани круши с червено вино

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
59
Поширани круши с червено вино3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Няма значение каква е причината да искате да опитате тези поширани круши - важното е да го направите"

Необходими продукти

  • захар - 150 г
  • червено вино - 750 мл
  • круши - 6 бр.
  • канела - 1 пръчка
  • анасон - 2 звездички
  • карамфил - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме крушите и ги оставяме с дръжките.

Отрязваме съвсем малка част от дъното на плодове, за да стоят изправени.

В голяма тенджера на котлона сипваме червеното вино, захарта, анасона, канелата и карамфила.

Слагаме вътре крушите и ги оставяме така на умерена температура, докато сместа не започне да кипи.

След това намаляваме огъня и ги оставяме да се варят още за около 35 минути.

Крушите се обръщат през няколко минути, за да се оцветят равномерно.

При готовност изваждаме пошираните круши и ги оставяме да се охладят на стайна температура.

Поливаме със сиропа пошираните круши с червено вино и ги сервираме.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: