Начин на приготвяне
Стоплете прясното мляко и разчупете маята в него. Добавете захарта и оставете да се активира.
В купа пресейте брашното, направете кладенче и чукнете в него яйцата, заделяйки 1 жълтък, маята, олиото, киселото мляко и солта.
Замесете тестото за пухкавия тутманик и го оставете да втаса в намазнена тава.
Смесете олиото и свинската мас, затоплете ги. Разточете готовото тесто на правоъгълна кора, намазнете и поръсете с предварително натрошеното сирене.
Навийте на руло и усучете тутманика, навийте на охлюв и подредете в кръгла тава 26 см.
Оставете да втаса още веднъж, намажете с разбит жълтък с малко олио и прясно мляко. Поръсете със сусам.
Печете пухкавия старовремски тутманик за 40 мин. на 170 градуса.
Коментари