Начин на приготвяне
Използвайте студено пресовано кокосово масло, което няма мирис. Зехтинът също трябва да е качествен и студено пресован.
Ако нямате под ръка масло от авокадо, увеличете количеството на зехтина от 1 на 2 лъжици.
Започнете с приготвянето на веган маслото за постещи, като разтопите до втечняване кокосовото масло, но на много ниска температура.
Смесете го с млякото, оцета и солта. Оставете сместа настрани за 10-тина минути.
В блендер сипете всички съставки за домашното масло. Блендирайте за 1-2 минути, защото всичко трябва да се смеси добре.
Сипете получената смес в калъпи по ваш избор и замразете във фризера за няколко минути.
Получава се много сполучливо веган масло, което не отнема много време за приготвяне.