Начин на приготвяне
Най-напред измиваме ориза няколко пъти, след това го накисваме в 2 ч.ч. вода за минимум 3 часа.
След три часа изцеждаме остатъчната вода от ориза и го слагаме в блендер заедно със суровото мляко.
Разбиваме млякото с ориза на максимална степен, докато стане на каша, и след това прецеждаме сместа през сито или тензух, за да стане съвсем гладка и фина смес.
Изсипваме готовата смес в подходяща купа, слагаме я на котлона, добавяме маслото от авокадо и бъркаме непрекъснато на средна температура, докато сместа се сгъсти напълно.
След като готовият крем за лице се охлади, добавяме течността от ампулите витамин Е, бадемовото масло и разбъркваме добре.
Кремът може да съхранявате в стъклено бурканче или подходяща кутия.
Тъй като не съдържа консерванти, този домашен крем за лице трябва да се съхранява в хладилник за максимум една седмица.