Меки сладки с ябълка и овесени ядки

Меки сладки с ябълка и овесени ядки
Снимка: Илиана Първанова
21/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви15 мин.
Общо30 мин.
Порции60

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълка обелете, почистете и настържете на ситно ренде. Трябва да се получи консистенция на ябълково пюре.

В голяма купа чукнете яйцето, разбийте с кафявата захар. Добавете ябълката, ванилията, содата, канелата и шарлана. Разбъркайте хубаво.

Малко по малко добавете брашната и овесените ядки. Пригответе си лъжица, с която да разбъркате до получава на тесто, което да се отделят от стените на купата.

Оформете вашите сладки, накъсвайте тестото на топчета с около 2 см големина. Подредете ги в тава, намажете с шарлан.

Изпечете ябълковите сладки за 10-15 мин. на 180 градуса. Може да завъртите няколко пъти тавата, за да се опекат от всички страни.

Щом се опекат отдолу, може да продължите само на горен реотан.

Хубаво е да извадите меките сладки преди да са станали прекалено твърди, за да бъдат подходящи и за децата у дома.

Меките сладки с ябълка и овесени ядки съхранявайте в кутия за сладки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: