Начин на приготвяне
Взимаме пасатора и чашата на пасатора, ако нямате един буркан.
Счукваме едно яйце, прибавяме сок от лимон, сол и започваме да пасираме за около 5 минути, после прибавяме оцет и пасирайки, доливаме олио, ще видите как си променя цветът, като доливате олио, пасирате за 10 минути хубаво и слагаме готовата домашна майонеза в хладилник.
В една тенджера сваряваме картофите, обелваме и ги режем на малки кубчета.
Нарязваме на малки кубчета моркови и слагаме с малко вода да се сварят. След пет минути прибавяме замразения грах и варим за още пет минути.
Взимаме кисели краставички от буркани ги режем и тях на малки купчета.
В дълбока купа слагаме сварените картофи, сварените морковите с грах, киселите краставички и прибавяме още пилешка шунка, нарязани на малки кубчета.
Посоляваме и изсипваме приготвената майонеза вътре.
Разбъркваме хубаво домашната руска салата и прибираме в хладилник.
Може да седи в купа с затворен капак за около 3-4 дена домашната салата Оливие.