Начин на приготвяне
Една чаша булгур изсипваме в дълбока купа от горе заливаме топла вода пак една чаша и половина, чакаме за половин час булгурът да набъбне.
В голяма тава намачкваме картофите, счукваме 1 яйце и изсипваме набъбналия булгур подправяме и посоляваме и разбъркваме много хубаво, така че да се смеси всичко и да стане една лепкава смес.
В малък тиган слагаме малко олио и запържваме на ситно нарязани лук с каймата, прибавяме сол и червен пипер.
Намокряме си ръцете и взимаме една средна топка от сместа и задълбаваме с палеца навътре.
Оформяме празнина по средата и пълним с кафяна лъжица. Затваряме арабските кюфтета в горния края, оформяйки вътре в дланите.
Готовите кюфтета ги пържим в горещо олио до златисто, сервираме топли.
Може да замразите пълнените арабски кюфтета и да използвате за друг път или да оставяте в хладилник за следващия ден за пържене.