Ezine.bg»Рецепти»Паста»Нудълс с пилешко и зеленчуци

Нудълс с пилешко и зеленчуци

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Нудълс с пилешко и зеленчуци
Снимка: Геновева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • нудълс - 250 г Чоу Мейн
  • пилешко филе - 250 г
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • сусам - 1 ч.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • сос - 490 г за уок, с кълнове и чушки
  • праз - 1/3 от стръка
  • чушки - 1 бр. зелена
  • гъби - 2 - 3 бр.
  • кълнове - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • люто чили - 1 к.л.
  • соев сос
  • чесън - на прах
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички нудълс се сваряват в подсолена вряща вода за точно 4 минути. След това се измиват със студена вода и се прецеждат. Зеленчуците се режат на ситно.

Пилешкото месо се реже на пилешки хапки и се овкусява със сол, соев сос, чесън на прах и черен пипер, сложете повечко соев сос и оставете месото да се овкуси поне 2 часа, колкото по-дълго време, толкова по-добре.

В уок сипете сусамовото олио и след като се сгорещи, сложете пилешкото месо, като изсипете и соевия сос, в който е киснато месото и 1 ч.л. сусам. След като месото се сготви, добавете зеления лук, чесъна, останалите зеленчуци и гъбите.

Добавете 2-3 с.л. соев сос и задушете за 2 минути. След това изсипете соса за уок и разбъркайте.

Добавете и 1 ч.л. захар и изключете соса, след като се е посгъстил. Смесете нудълите със соса, който приготвихте и разбъркайте. Сервирайте ястието Нудълс с пилешко и зеленчуци, докато е горещо, с люто чили отгоре.

Перфектните спагети с пилешко - да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: