Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гъби с ориз и наденица

Гъби с ориз и наденица

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Гъби с ориз и наденица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • гъби - 300 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • наденица - 300 г сръбска
  • домати - 6 - 7 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връмка
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 1 с.л. олио и задушете нарязаните на тънки филийки гъби. Когато омекнат, добавете ориза и ситно нарязаната наденица. Запържете за 1-2 минути, след което налейте около1 ч.ч. гореща вода.

Варете ястието на умерен огън до готовност на ориза. В отделен съд загрейте останалото олио и задушете настърганите домати, които сте овкусили със сол и захар. Задушавайте до сгъстяване.

Поднесете ориза с гъби и наденица, а около него сложете доматен сос. Поръсете ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: