Начин на приготвяне
Сипете зехтина в голям тиган и сложете на умерен огън. Запържете пилешкото за 10-тина минути, като го обръщате, за да смени цвета си.
Смесете подправките и ги сипете върху пилешкото. Разбъркайте хубаво, за да се овкусят всички парчета.
Сипете запърженото месо заедно с мазнината в тава и го допечете в загрята на 180 градуса фурна около 20-тина минути.
През това време обелете лука и домата, наситнете ги и ги поръсете със сол.
В купа смесете киселото мляко с лимоновия сок, чесъна и солта.
Извадете готовото месо от фурната и го оставете да се охлади. Накъсайте го на малки парченца и върнете в тавата с мазнината. Разбъркайте, за да се намазнят добре късчетата.
Загрейте тиган с много малко мазнина и запечете една тортила от двете страни до приятен златист цвят.
Сложете в едната половина на тортилата пилешко месо, салца и сос. Захлупете с другата половина. Процедирайте така с приготвянето на всички такос.
Мексиканските Такос с пилешко и салца са готови.