Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Такос»Мексикански Такос с пилешко и салца

Мексикански Такос с пилешко и салца

Мексикански Такос с пилешко и салца
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Мексикански Такос с пилешко и салца - кухня, която определено искаме да опитаме"

Необходими продукти

  • месо - 700 грама обезкостено пилешко бутче с кожа
  • тортили - 6 големи
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пипер - 1/2 ч.л. черен
  • кимион - 2 ч.л. смлян
  • пипер - 1 ч.л. пушен червен
  • пипер - 1/2 ч.л. лют червен
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • за салцата
  • домат - 1 бр. голям
  • лук - 1/2 глава червен
  • сол
  • за соса
  • кисело мляко - 200 грама
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете зехтина в голям тиган и сложете на умерен огън. Запържете пилешкото за 10-тина минути, като го обръщате, за да смени цвета си.

Смесете подправките и ги сипете върху пилешкото. Разбъркайте хубаво, за да се овкусят всички парчета.

Сипете запърженото месо заедно с мазнината в тава и го допечете в загрята на 180 градуса фурна около 20-тина минути.

През това време обелете лука и домата, наситнете ги и ги поръсете със сол.

В купа смесете киселото мляко с лимоновия сок, чесъна и солта.

Извадете готовото месо от фурната и го оставете да се охлади. Накъсайте го на малки парченца и върнете в тавата с мазнината. Разбъркайте, за да се намазнят добре късчетата.

Загрейте тиган с много малко мазнина и запечете една тортила от двете страни до приятен златист цвят.

Сложете в едната половина на тортилата пилешко месо, салца и сос. Захлупете с другата половина. Процедирайте така с приготвянето на всички такос.

Мексиканските Такос с пилешко и салца са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: