Грах с киноа и песто

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Грах с киноа и песто
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
04/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • киноа - 250 грама
  • грах - 200 грама замразен
  • зехтин - 30 мл
  • сол - на вкус
  • Песто от бадеми и кориандър
  • бадеми - 80 г сурови, белени
  • кориандър - 25 г пресни листа
  • босилек - 15 грама пресни листа
  • зехтин - 60 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 4 - 5 с.л. прясно изцеден
  • целина - 70 г стрък селъри
  • черен пипер - 2 щипки или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе пестото, за да престои малко и да се смесят ароматите. Сипете бадемите в блендер (може да ги запечете за повече аромат).

Добавете към тях свежите листа от кориандър и босилек, целината и половината от зехтина.

Пасирайте до желаната консистенция и овкусете пестото с мед, лимонов сок, черен пипер, сол и останалото количество зехтин.

Измийте и сварете киноата за 10-тина минути. Сипете в цедка и я измийте под студена струйка на чешмата. Отделно сварете замразения грах, когато е готов също го измийте.

Овкусете киноата с пестото и добавете още зехтин, ако е нужно. Граха също смесете с малко зехтин, посолете и разбъркайте.

В ринг в подходяща чиния сложете слой киноа с песто, пласт грах и пак киноа. Охладете и поднесете зеленчуковата салата.

Грахът с киноа и песто е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: