Начин на приготвяне
Първо си пригответе пестото, за да престои малко и да се смесят ароматите. Сипете бадемите в блендер (може да ги запечете за повече аромат).
Добавете към тях свежите листа от кориандър и босилек, целината и половината от зехтина.
Пасирайте до желаната консистенция и овкусете пестото с мед, лимонов сок, черен пипер, сол и останалото количество зехтин.
Измийте и сварете киноата за 10-тина минути. Сипете в цедка и я измийте под студена струйка на чешмата. Отделно сварете замразения грах, когато е готов също го измийте.
Овкусете киноата с пестото и добавете още зехтин, ако е нужно. Граха също смесете с малко зехтин, посолете и разбъркайте.
В ринг в подходяща чиния сложете слой киноа с песто, пласт грах и пак киноа. Охладете и поднесете зеленчуковата салата.
Грахът с киноа и песто е готов.