Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сиромашки сарми с праз и мас

Сиромашки сарми с праз и мас

Сиромашки сарми с праз и мас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
20

Необходими продукти

  • свински гърди - 1 килограм
  • зелеви листа - 10 - 12
  • праз - 2 - 3 стръка
  • лук - 4 - 5 глави
  • мас - 1 ч.ч.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • подправки - за месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на парченца лука и праза. Задушете ги в маста, след което добавте ориза и бъркайте непрекъснато, за да се запържи и той.

Свалете сместа от огъня и добавете нарязаното на ситно месо. Овкусете с подправките и разбъркайте.

Във всяко едно зелево листо сложете от плънката и завийте на сармичка.

Наредете сармите в тенджера и налейте 1 част вода и 1 част зелев сок - трябва да се покрият зелевите сарми.

Варете на бавен огън до готовност. След това наредете сармите в тава, поръсете с червен пипер и запечете.

Сиромашките сарми с праз и мас са много вкусни.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: