Меча лапа на скара

ЗориЗори
Новак
1715465k
Меча лапа на скара
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
200 мин.
Порции
2
"Меча лапа на скара - най-върви със зелена салата и домашна ракийка"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 грама
  • сланина - 70 грама
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - няколко пера
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 к.л.
  • люти чушки - 1/2 бр.
  • чубрица - 2 щипки ронена
  • було - 2 големи парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете свинското месо със сланината през месомелачката. Може да пуснете и лука, за да се наситни.

Перата зелен лук и лютата чушка се наситняват. Сместа се овкусява с щипка чубрица, сол и прясно смлян черен пипер, каймата се омесва много добре.

Прехвърлете я в купа и покрийте с фолио. Оставете в хладилник за няколко часа, за да се усвоят добре подправките.

След това се премесва още веднъж-два пъти и се разделя на две големи топки. Намокрете ръцете си и оформете две големи сплескани лапи, които са с приблизителна големина на длан.

Увийте всяка лапа внимателно в парче було и изпечете в добре намазнена и със сланина скара.

Сервирайте по една пържола със свежа зеленчукова гарнитура, в която има задължително и кромид.

Мечата лапа на скара е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: