Начин на приготвяне
Пуснете свинското месо със сланината през месомелачката. Може да пуснете и лука, за да се наситни.
Перата зелен лук и лютата чушка се наситняват. Сместа се овкусява с щипка чубрица, сол и прясно смлян черен пипер, каймата се омесва много добре.
Прехвърлете я в купа и покрийте с фолио. Оставете в хладилник за няколко часа, за да се усвоят добре подправките.
След това се премесва още веднъж-два пъти и се разделя на две големи топки. Намокрете ръцете си и оформете две големи сплескани лапи, които са с приблизителна големина на длан.
Увийте всяка лапа внимателно в парче було и изпечете в добре намазнена и със сланина скара.
Сервирайте по една пържола със свежа зеленчукова гарнитура, в която има задължително и кромид.
Мечата лапа на скара е готова.