Начин на приготвяне
Яйцето се разбива със захарта с телена бъркалка до пълното разтваряне на захарта. Влагат се маслото, бакпулвера и ванилената захар. Слага се при овесените ядки и се обърква тесто.
Шоколадът се нарязва на кубчета и се прибавя към сместа. Тестото се поставя в хладилник за 30 мин. Тъй като тестото е лепкаво, при оформянето се използва брашно.
Късат се топчета с големината на орех и с набрашнени ръце се сплескват в ръцете. Трябва да се добие кръгла на форма бисквитка/сладка. Разпределят се в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние 1 пръст.
Фурната се загрява предварително на 200 градуса и всички овесени бисквитки се пекат, докато се зачервят домашните сладки.
Внимавайте да не изгорите Бисквитите с овесени ядки и шоколад, наглеждайте ги постоянно.