Начин на приготвяне
Наситнете лука и чесъна, запържете ги до омекване в олиото и маслото. Прибавете настърганите/смлени тиквички с малко сол, поръсете с малко сол и ги задушете за 12-15 минути.
Сипете брашното и разбърквайте за около 2 минути, след това налейте бавно прясното мляко - бъркайте с телена бъркалка, за да се получи гладка смес. Гответе на умерен огън до хубаво сгъстяване на сместа.
Овкусете с бял пипер, индийско орехче и още малко сол, ако е необходимо. Прехвърлете в подходяща купа готовата смес, смесете я с натрошеното сирене и оставете да се охлади напълно.
Покрийте купата плътно със стреч фолио. След като се охлади сместа я приберете в хладилник за поне 4 часа.
Пригответе си 4 чинии - в едната разбийте яйцата с щипка сол, в другата сипете брашно, а в третата - галета. С намокрени ръце вземайте от добре стегналата смес. Стиснете я в дланта си и с леко отпускане и стискане оформете крокета в продълговата форма.
Овалвайте крокетите първо в брашно, след това в разбитите яйца и накрая - в галета.
Изпържете ги в силно сгорещено олио до хубав златист цвят и хрупкава коричка. Отцеждайте върху кухненска хартия.
Поднесете вкусните крокети с майонезен сос.
Испанските крокети с тиквички са много вкусни!