Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печена патица»Бирена патица с ябълки на фурна

Бирена патица с ябълки на фурна

Сергей АнчевСергей Анчев
Новак
2162342
Бирена патица с ябълки на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • патица - 1 бр. /1.5 кг/, може и 2 от по - малките
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • ябълки - 5 средно големи, малко кисели
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 едър
  • мащерка - 1 стрък
  • чесън - 5 скилидки
  • бира - 200 мл тъмна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете добре счукания чесън с горчицата, пушения червен пипер и малко сол. Втрийте добре маринатата в патицата.

Оставете да престои на хладно и да поеме от вкусовете за 2-3 часа.

Нарежете на едро ябълките, моркова и лука. Сложете ги в огнеупорна стъклена тенджера, където се поставя и патицата, предварително напълнена с няколко резена ябълка и мащерката.

Осолете и залейте с бирата и мазнината. Печете патицата на 180 градуса за около час.

Бирената патица с ябълки на фурна е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: