Домашни шоколадови вафли

Домашни шоколадови вафли
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
09/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
"Ако обичате шоколадови вафли, просто си ги пригответе у дома"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема. Сложете дълбок съд на котлона на умерена температура и разтопете маслото в млякото. Прибавете начупения шоколад и натрошената на дребно тахан халва.

Бъркайте докато се разтопят всички съставки и свалете от котлона. Охладете крема и го приберете в хладилник, за да стегне и да се получи с консистенция на течен шоколад.

Нарежете на ситни парченца локума. Разтопете го в микровълновата, като отваряйте и разбърквате през кратки интервали.

Щом локумът се разтопи и вече може да се маже, намажете една от вафлените кори, но внимавайте - разтопеният локум е много горещ. След като намажете една кора, отгоре сложете друга.

Горната кора намажете с крем и захлупете с друга гора. Обърнете намазаните кори и долната също намажете с крем и захлупете с друга кора. Измажете хубаво въшните кори с таханов крем и увийте със свежо фолио.

Приберете да стегнат в хладилника, а отгоре ги затиснете с дъска - така горната кора няма да се повдигне. След няколко часа извадете от хладилник и нарежете в избраната от вас форма.

Разтопете шоколада и потопете готовите домашни вафли. Отново приберете в хладилник за няколко часа.

Домашните шоколадови вафли са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: