Начин на приготвяне
Направете солените фунийки, като сложите содата в киселото мляко и изчакате да шупне.
Добавете в купа всички продукти и замесете меко тесто.
Разточете на правоъгълен лист и нарежете на ленти с широчина 1.5 см. Завийте ги на формичките за фунийки и подредете в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние.
Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Извадете, охладете и махнете формичките от фунийките. Оставете да изстинат напълно.
Изцедете киселото мляко от вечерта в тензух. Нарежете киселите краставички на малки кубчета.
Пресовайте чесъна през преса за чесън, а копъра нарежете на дребно.
Сложете всичко в купа и разбъркайте добре. Оставете салатата Снежанка за няколко часа в хладилника.
Напълнете фунийките, подредете в подходяща чиния и поръсете с натрошените орехи празничната Снежанка във фунийки.