ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Свинско със зеле и домати

Свинско със зеле и домати

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9853
Свинско със зеле и домати
Снимка: Албена Асенова
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ретро кухнята изпъква с тази рецепта за свинско със зеле и домати, съгласни ли сте"

Необходими Продукти

  • свинско рагу - 700 грама
  • лук - 1 глава
  • зеле - 1 бр. средно голяма зелка
  • олио - 1/2 к.ч.
  • домати - 2
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рагуто на по-малки парчета. Сложете го в тенджера с мазнина и вода, за да се задуши. След като месото побелее, добавете наситнения лук.

Разбърквайте за кратко и добавете нарязаното на ситни летни и претрито със сол зеле. Налейте още чаша вода и сложете капак.

Щом зелето поомекне, добавете смлените домати и червения пипер. Задушавайте около 45 минути, като разбърквате манджичката от време на време.

Свинското със зеле и домати е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: