Начин на приготвяне
Месото се нарязва на хапки, слага в тенджера с малко олио и запържва.
Към него се прибавя нарязаният на дребно лук и след кратко разбъркване се добавят подправките - червеният, черният пипер, кимионът и риганът.
В тенджерата се налива вода колкото да покрие месото, слага се капак, а температурата на котлона се намалява.
Гулашът се оставя да къкри, докато се свари месото. Зелените чушки се нарязват на малки кубчета и се слагат при месото.
Малко след това се прибавят нарязаните консервни домати и солта. Към края на готвенето ястието се сгъстява с размито във вода две супени лъжици царевично брашно.
Оставя се за още десетина минути и се дръпва от котлона. Накрая се прибавя нарязаният на дребно пресен магданоз.
Сервира се картофено пюре.
Гулашът от свински бут е много вкусен.