Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гулаш»Гулаш от свински бут

Гулаш от свински бут

Гулаш от свински бут
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Приказен гулаш от свински бут, чиято рецепта ще ви стане любима - проверете, ако не ви се вярва"

Необходими продукти

  • свинско месо от бут - 800 г
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1/2 к.л. смлян
  • риган - 1 к.л.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • домати от консерва - 1 и 1/2 ч.ч.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки, слага в тенджера с малко олио и запържва.

Към него се прибавя нарязаният на дребно лук и след кратко разбъркване се добавят подправките - червеният, черният пипер, кимионът и риганът.

В тенджерата се налива вода колкото да покрие месото, слага се капак, а температурата на котлона се намалява.

Гулашът се оставя да къкри, докато се свари месото. Зелените чушки се нарязват на малки кубчета и се слагат при месото.

Малко след това се прибавят нарязаните консервни домати и солта. Към края на готвенето ястието се сгъстява с размито във вода две супени лъжици царевично брашно.

Оставя се за още десетина минути и се дръпва от котлона. Накрая се прибавя нарязаният на дребно пресен магданоз.

Сервира се картофено пюре.

Гулашът от свински бут е много вкусен.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: