Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с месо и кашкавал

Пълнени гъби с месо и кашкавал

Пълнени гъби с месо и кашкавал
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • гъби - 6 бр. печурки големи
  • крема сирене - 2 с.л.
  • пушен бекон - 100 г нарязан на малки парчета
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите, махнете пънчетата и подредете в тавичка за печене.

Сложете крема сиренето в купа заедно с бекона. Разбъркайте добре.

Посолете гъбите с хималайската сол и напълнете с плънката.

Нарежете кравето масло отгоре и печете в загрята фурна на 180-200 градуса.

Малко преди да извадите пълнените гъби, поръсете с настърган кашкавал.

Върнете във фурната и печете до златисто.

Извадете, оставете пълнените гъби с месо и кашкавал леко да се охладят и сервирайте в подходяща чиния.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: