ezine.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Картофени крокети с гъби

Картофени крокети с гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8082k15k899
Картофени крокети с гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
06/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Картофени крокети с гъби, от които всички у дома си хапват с удоволствие"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • гъби - 4 - 5 бр. средно големи печурки
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • масло - 2 с.л. меко
  • сол - на вкус
  • магданоз - 2 - 3 с.л. накълцани листа
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете картофите в леко подсолена вода. Обелете ги и намачкайте с две лъжици масло, сол и черен пипер.

Оставете да изстинат, но ненапълно.

2. Чукнете яйцето, добавете магданоза, галетата, настъргания чесън и много ситно нарязаните гъби. Разбъркайте и оставете сместа в хладилник, за да стегне.

3. По желание можете да изпържите крокетите дирекно така, правейки топчета, не съвсем с идеална форма и пускайки ги в сгорещеното олио.

Другия вариант е да панирате с яйце и брашно, а ако желаете и с галета.

Аз обикновено ги правя в първия вариант, тъй като сместа е по-мека и трудно се оформят, за да могат да бъдат оваляни в брашно и яйце. Но ако искате да ги направите така може да си сгъстите сместа с повече картофи или галета.

4. Пържете картофените крокети с гъби до златисто и изваждайте върху кухненска абсорбираща хартия.

Олиото ви трябва да е добре нагорещено, за да не се напояват с много мазнина.

5. Поднесете с млечно-майонезен чеснов сос и консумирайте крокетите топли.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: