ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Дробчета по селски на тиган

Дробчета по селски на тиган

Дробчета по селски на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
30/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"В случая - апетитът идва с дробчетата по селски"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките дробчета, изчистете и нарежете на хапки. Сложете ги в касерола с вода и ги кипнете на котлона. Излейте водата, измийте дробчетата и заделете.

Измийте чушките и моркова. Нарежете ги на пръчици. Лука обелете и нарежете на полумесеци. Него заделете. Обелете гъбите и нарежете на 4 парчета. Да са по-едри.

В тиган разтопете кравето масло с 1 с.л олио. Сложете гъбите и запържете до златисто. Извадете и заделете.

Сложете чушките и моркова. Пържете около 7-8 минути и добавете дробчетата. След няколко минути върнете гъбите в тигана и сложете лука.

Разбъркайте апетитните дробчета по селски и захлупете с капак, за да се задуши за кратко.

Малко преди да изключите, добавете солта, черния пипер и чубрицата. Изключете и сервирайте вашите дробчета по селски на тиган топли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: