Картофи по савойски

18/09/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 928
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1.2 кг
  • прясно мляко - 600 мл
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 6 с.л. настъргано
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки
  • черен пипер
  • сол
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата. На тънка струйка вливаме и млякото. При непрекъснато бъркане добавяме и настърганото сирене. Посоляваме и добавяме останалите подправки.

Подбираме приблизително еднакви картофки. Обелваме ги и ги нарязваме на тънки филийки. Намасляваме форма за пудинг и подрежаме нарязаните картофи.

Заливаме с яйчено-млечната смес и изпичаме в загрята на 180 градуса фурна до готовност( около 40-45 минути).

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Аз
Аз
20.01.2014 12:15
направо слагам прясно и кисело мляко :Л , звучи ми като заливка за баница
0
1
Danie
Danie
19.09.2013 22:31
Ако се приготвят с кисело мляко вместо с прясно може би ще са по-вкусни.
0
0