Швейцарски сладкиш с моркови

AntoninaAntoninaНовак
12/09/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 192
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - 240 г
  • моркови - 180 г
  • бадеми - 240 г
  • брашно - 60 г
  • сода - 1 щипка бикарбонат
  • черешова ракия - 20 г
  • лимони - 1 бр. кора
  • масла - за намазване
  • за глазурата
  • пудра захар - 360 г
  • вода - 1 1/2 с.л
  • лимони - 2 с.л. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците на яйцата и ги разбиваме заедно със захарта на пищна пяна. Добавяме бадемите, които предварително сме попарили, обелили и настъргали и настърганата лимонова кора.

Ред е на настърганите моркови и пресятото със сода брашно. Последно се добавят много внимателно и белтъците, разбити на твърд сняг с черешовата ракия.

Разбъркваме продуктите до получаването на еднородна смес, след което изсипваме сместа в предварително намазнена и набрашнена форма. Морковеният сладкиш се пече в предварително загрята слаба фурна, на не повече от 150 градуса до готовност.

Разбъркайте продуктите за глазурата до хомогенност, след което залейте още топлия сладкиш и върнете в горещата фурна.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар