Начин на приготвяне
Обелете кората на единия портокал без белите части. Залейте с водата и сложете канелата, карамфила и индиското орехче. Сварете за 5 минути, оставете да изстине напълно и прецедете.
Изстискайте сока от двата портокала и смесете с бял ром, като количеството му може да варира според вкуса ви.
Смесете двете течности и по желание подсладете. Сервирайте плодовия коктейл с кубчета лед или без, както ви харесва.
За да стане истински ароматен пунш, е важно да следвате стъпките, указани в рецептата - отварата да се ползва веднага след като изстине и алкохолът да се прибавя накрая, за да не губи аромат и качества. Сокът също трябва да е прясно изцеден, а не предварително.
По традиция студеният пунш с ром и портокалов сок се сервира в чашки с дръжка върху метален поднос или поставка, като задължително се слага и лъжичка.
Наздраве с това чудесно освежаващо питие с ром!